Afdeling:VRIES   

De lessen worden gegeven in:
Sporthal De Kamp

 

Maandag 19.00 - 20.00 uur. Leeftijd vanaf 7 jr.
Woensdag 19.45 - 21.15 uur. Leeftijd vanaf 13 jr.
Donderdag 20.00 - 21.00 uur. Leeftijd vanaf 13 jr.

Adres:
Oosterkampen 1
9481  Vries

ASHIHARA KARATE SCHOOL "DOJO HARAGEI"

Ashihara karate is een dynamische, effectieve en realistische stijl. In deze full-contact stijl komen vele vecht en verdediging sporten samen. Onder andere jujitsu, Aikido en vele verschillende soorten karate. Het is daarom ook een stijl die zeer geschikt is als zelfverdedigingvorm. Ashihara karate onderscheid zich van andere vecht en verdediging sporten, doordat het niet alleen fysiek gericht traint, maar ook mentaal en spiritueel. Dit maakt de sport niet alleen veel interessanter, maar ook voor veel meer mensen toegankelijker. Leeftijd en geslacht zijn niet belangrijk voor het beoefenen van Ashihara karate.


Voor volwassenen is het een stijl die zeer snel is aan te leren. Sport bevordert de algehele gezondheid. Dat geldt ook voor het karate. Ashihara karate is meer dan een sport alleen er zit een filosofie achter.

Zo is de stijl er op gericht om niet alleen fysiek sterker, weerbaarder en flexibeler te worden, maar dit ook te trainen op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Dat maakt deze tak van vecht en verdedigingsport interessanter dan alle andere stijlen.

Voor kinderen, pubers en adolescenten van 7 tot 17 jaar
•is het grens verleggend en grens aangevend
•en sociaal bevorderend.
Voor volwassenen van 17 tot 65+ jaar.
•Helpt het bij het los laten van negatieve spanningen.
•Geeft het geestelijke en mentale veerkracht en zorgt het voor nieuwe energie.

De trainingen staan onderleiding van gediplomeerde en zeer ervaren trainers :

Shihan Paul Valkenburgh, Sensei Henk Geerligs, Sensei Lukas Niemijer, Sensei Louis van Dijk, Sensei Niels Voorn, Sensei Tanja Nieland, Sensei Thomas Datema, Sensei Marcel Wetsteijn en overige Sempai's.