Onze school "Dojo Haragei"

Na jaren ervaring te hebben opgedaan in het lesgeven van verschillende budodisciplines, zowel op nationaal niveau als internationaal niveau, ben ik in 1997 les gaan geven onder de vlag van “ Dojo Haragei”. Voor 1997 heb ik hoofdzakelijk voor andere mensen lesgegeven, waar ik heel veel van heb geleerd. Maar in 1997 besloot ik een andere richting op te gaan, mijn eigen richting. Ik besloot om een eigen karate school te beginnen. Deze keuze was voor mij een droom die uitkwam.

Nadat het besluit was genomen, kreeg ik contact met Shihan Jens Bjerrekaer van de organisatie NIKO(New International Karate Organization). Hij nodigde mij uit om naar Denemarken te komen om daar Kancho Hidenori Ashihara te ontmoeten. Ik ben op deze uitnodiging ingegaan en ontmoette de Kancho in april 2000. Deze ontmoeting vond plaats in Denemarken(Viborg).


Kancho Hidenori Ashihara is de zoon van de in 1995 overleden Hideyuki Ashihara, de oprichter van het Ashihara karate. Na het overlijden van zijn vader werd Kancho Hidenori een(1) van de belangrijkste personen binnen de NIKO. In 2000, na de ontmoeting met Kancho Hidenori, ben ik officieel Branch-chief van de NIKO geworden. Sindsdien hebben we regelmatig contact met karatescholen uit tal van andere landen o.a. Zweden, Denemarken, België, Duitsland en tal van andere landen. Deze internationale contacten resulteren in uitnodigingen voor allerlei trainingsactiviteiten en wedstrijden, zowel binnen als buiten Nederland en als het even kan gaan we hier natuurlijk ook op in.

Na de start in 1997 is Dojo Haragei gegroeid tot een school met meerdere leraren. Alle leraren geven les en hebben eigen specialisaties. Sensei Henk Geerligs, Sensei Lukas Niemeijer, Sensei Louis van Dijk, Sensei Niels Voorn, Sensei Tanja Nieland, Sensei Thomas Datema, Sensei Marcel Wetsteijn en de Sempai’s assisteren mij binnen de Dojo, waarvoor ik ze zeer dankbaar ben. Maar het belangrijkste waarvoor het allemaal doen zijn de leerlingen. We zijn heel erg blij en dankbaar voor de enthousiaste en trouwe leerlingen die de afgelopen jaren zijn komen ( en blijven) trainen. Dankzij al deze mensen kan Dojo Haragei zich blijven ontwikkelen en bestaan.

OSU

Shihan Paul Valkenburgh 


Shihan Paul Valkenburgh

Godan 2014


Shihandai Henk Geerligs

Sandan 2014Sensei Lukas Niemeijer

Sandan 2018


Sensei Louis van Dijk

Nidan 2018
Sensei Ron Hendriks

Shodan 2012


                             

Sensei Niels Voorn

Shodan 2014                            


Sensei Tanja Nieland

Shodan 2014                        

Sensei Leo Hendriks

Shodan 2014
                             


Sensei Thomas Datema 

Shodan 2012 + 2016Sensei Marcel Wetsteijn

Shodan 2016Sensei Marco Holsappel

Shodan 2018